In English

MagnumLive

Erika Vikman Peppi Pitkätossun kesäteatterirooliin

JULKAISTU 05/03/2018
Erika Vikman, Peppi Pitkätossu, kesäteatteri, Taaborinvuori

Erika Vikman on Peppi Pitkätossu – monitaituri  nähdään Taaborinvuoren kesäteatterissa ensi kesänä.

Taavi Vartian ohjaamissa Taaborin kesäteatterin näytelmissä on kesästä toiseen nähty suuria nimiä, niin näyttelijöitä kuin artistejakin. Kesän 2018 näytelmän pääroolin – Astrid Lindgrenin luoman klassikkohahmon Peppi Pitkätossun – näyttelijää pohdittiin ja etsittiin pitkään. Koska Pepissä on paljon myös lauluosuuksia, koekuvattiin näyttelijöiden rinnalla myös useita artisteja. Lopulta Pepin rooliin valikoitui monitaituri Erika Vikman.

– Löysimme lopulta aivan loistavan, valovoimaisen nuoren taiteilijan, joka tekee Pepin vaativan roolin todella taitavasti ja lennokkaasti ja joka on upea laulaja, iloitsee Taavi Vartia.

Vaikka Vikman tunnetaan parhaiten nimenomaan laulajana, on hänellä kokemusta näyttelemisestä mm. YLE TV2:n sarjassa Parasta aikaa, jossa hän näytteli Irina Strömin roolin. Hän on myös esiintynyt Silmistä pois -musikaalissa Peacock-teatterissa ja Evita –musikaalissa Tampereen Työväen Teatterissa. Erika Vikman on vuoden 2016 tangokuningatar, ja esiintyjänä hän sai paljon kiitosta mm. MTV 3:n ohjelmassa Tähdet, tähdet syksyllä 2017. Hän oli vuosi sitten näyttävästi mukana myös MTV3:n Iholla –sarjassa.

Erika on haltioissaan roolistaan.

– Tämä on niin upea juttu, olen niin iloinen, että pääsin Taavin ohjaukseen tähän näytelmään. Peppi Pitkätossu on ehdottomasti yksi niistä unelmarooleistani, mistä olen aina haaveillut!

Taavi Vartia luonnehtii Erikaa persoonalliseksi ja valovoimaiseksi esiintyjäksi, jossa on juuri sopivasti särmää ja anarkismia.

– Toisaalta Erika on herkkä luonnonlapsi monin tavoin. Peppi Pitkätossu on moniulotteinen hahmo. Hauska, särmikäs ja kuitenkin myös surumielinen tietyissä tilanteissa, ja Erika onnistui tuomaan nämä piirteet esille koe-esiintymisissä, Vartia sanoo.

Varsinkin elokuvistaan ja tv-sarjoistaan tunnettu käsikirjoittaja ja ohjaaja Taavi Vartia ohjaa jo kymmenentenä kesänä peräkkäin Nurmijärven Taaborinvuorelle koko perheen näytelmän.

Taaborinvuorella Erika Vikmanin rinnalla nähdään myös mm. Anna Hanski, Valtteri Lehtinen, Ida Heinonen, Nora Löfving, Joonas Vartia, Miko Jaakkola ja Heli Haltia.

www.taaborinkesateatteri.fi

 

Erika Vikman, Peppi Pitkätossu, kesäteatteri, Taaborinvuori

 

 

Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Liity MagnumLiven postituslistalle! Tilaa uutiskirje ›