In English

MagnumLive

Biisien tekijänä tunnettu Jukka Karppinen julkaisee ensimmäisen singlensä

JULKAISTU 08/08/2013
Jukka Karppinen, Ajallaan, single

Jukka Karppinen tunnetaan ansiokkaana lauluntekijänä. Hänen sävellyksiään ovat levyttäneet useat suomalaiset iskelmälaulajat ja orkesterit, kuten Arja Koriseva, Marita Taavitsainen, Marion Rung, Lea Laven, Danny ja Rainer Friman.

• Kuuntele Ajallaan Youtubesta.
• Lataa Ajallaan-kappale.

Nyt Karppinen astuu ensimmäistä kertaa itse laulajan rooliin ja julkaisee ensisinglensä nimeltään Ajallaan. Tässä Jukan mietteitä:

– Biisi syntyi viime talvena. Espanjassa vietettyjen vuosien jälkeen kokosin studiolaitteitani aloittaakseni jälleen biisin teon; jostain säveltämättömien tekstien joukosta leijaili Niemisen Jannen 4-5 vuotta sitten tekemä teksti ”Ajallaan”. Soitin heti Jannelle, ja kysyi, onko sitä vielä sävelletty, kun se on mulla jo niin kauan maannut. Olimme kyllä sopineet, että teen sen ennemmin tai myöhemmin. Se oli selvää säveltä heti samana iltana.

– Nuoruusvuosien bänditouhujen jälkeen, opettajaksi valmistuttua oli aika, jolloin keikkailin suomi-poppia soittavan bändin kanssa. Soitimme lähinnä mun biisejä, sellaista Suurlähettiläät-styleä. Homma alkoi kasvaa niin suureksi, että piti päättää lähteäkö keikkailemaan päätoimisesti vai opettajan töihin. Tuntui varmemmalta saada opintolainat maksetuksi ja pienten tyttärien safkat pöytään opettajan pestillä. Mutta musa soi sisälläni. Siispä aloin tehdä lauluja toisille:
Taikakuun Kuuntelen ja Ajoin halki kesä-Suomen sekä Marita Taavitsaisen esittämä Sada vaan, olivat ensimmäiset radiohitit. Niitä seurasivat tanssiorkesteri Souvareiden menestysalbumeille tehdyt Amore Mio ja monet muut tanssikansaa tanssittaneet laulut
.

– Ajallaan biisi herätti tunteet ja tuntui niin omalta, että se oli esitettävä itse. Samaa kohtaloa odottaa muutama muukin biisi. Lauluja syntyy demopajassani viikottain, laulu sitten löytää tiensä esittäjänsä luokse.

Jukka Karppinen Official -Facebook-sivut.

• Jukka Karppinen, Ajallaan, 2’75
FIMGM1300022,
säv. ja sov. Jukka Karppinen, san. Janne Nieminen
c & p Magnum Music Oy 2013

magnum_music_600pix

Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Liity MagnumLiven postituslistalle! Tilaa uutiskirje ›