In English

MagnumLive

Amadeus Lundberg julkaisee albumin Seinäjoen Tangomarkkinoilla

JULKAISTU 02/06/2014
Amadeus Lundberg, Vain rakkaus

Uudella Riku Niemen tuottamalla levyllä seitsemän Olavi Virran tunnetuksi tekemää laulua
Amadeus Lundberg julkaisee odotetun albumin Seinäjoen Tangomarkkinoilla
– kesää siivittää myös rooli Olavi Virtana

Edellisestä studioalbumista, Amadeuksen esikoislevyn julkaisemisesta on ehtinyt kulua jo nelisen vuotta. Nyt päivänvalon näkee vihdoin Amadeuksen toinen studioalbumi, suuren RNO-orkesterin säestyksellä toteutettu ja upeilla sovituksilla höystetty Vain rakkaus, jonka on tuotannosta ja sovituksista vastaa Riku Niemi. Albumi ennakkojulkaistaan Seinäjoen Tangomarkkinnoilla keskiviikkona 9.7. Kaupoissa albumi on perjantaina 11.7.2014.

Levyllä on mukana peräti seitsemän itse mestari Olavi Virran levyttämää kappaletta, mm. Punaiset lehdet, Romanesca, Lennä mun lempeni laulu ja Amor, amor, amor. Nostalgiakappale Besame Mucho on saanut tuottaja Riku Niemen käsissä uudet suomenkieliset sanat. Levyllä on mukana myös yksi uusi laulu, myös singlenä julkaistu nimikkokappale Vain rakkaus, joka on Jukka Kuoppamäen käsialaa. Vain rakkaus -kappale Youtubessa.

Itse levyä on rakennettu Riku Niemen toimesta jo pidemmän aikaa. Kysyntä uuden albumin julkaisusta on ollut yleisön puolelta odottavaa, jollei jopa mukavan painostavaa:

– Uutta levyä on kyselty minulta päivittäin ja nyt heinäkuussa se vihdoin julkaistaan, kertoo Amadeus onnellisena.

– Odotan innolla h-hetkeä, sillä levyä jo kaksi vuotta sitten alettu tekemään. Levyllä on sellaista musiikkia, mitä ihmiset ovat minulta odottaneet ja samalla sellaista, jota itse tykkään laulaa.

Amadeus Lundberg, Riku Niemi Orchestra, Vain rakkaus

Vain rakkaus -albumin kappaleet:

1. Saavuttamaton unelma / 2. Punaiset lehdet / 3. Vain rakkaus / 4. Mustalaisprimas / 5. Kaipaan kahta sanaa / 6. Besame Mucho / 7. Amor, amor, amor / 8. Tango d’amore / 9. Kaksi ruusua / 10. Amado mio / 11. Yksinäisyys / 12. Romanesca / 13. Lennä mun lempeni laulu
MGM-348 (c & p Magnum Music 2014)

Amadeus Olavi Virraksi

Olavi Virran syntymästä tulee kuluneeksi ensi vuonna juhlavat 100 vuotta. Rakastetun laulajan kunniaksi elokuussa saa ensitulemisensa uusi musiikkiesitys Laulaja – Olavi Virta. Esityksen käsikirjoittaa ja ohjaa 30-vuotista taiteilijajuhlaansa viettävä Susanna Haavisto. Illan aikana Olavi Virran elämän polkuja seurataan tarinoiden, laulujen, musiikin kautta.

Olavi Virtana lavalla hehkuu kaksi artistia. Nuorempana Olavina nähdään Tangokuninkaaksi vuonna 2009 valittu Amadeus Lundberg ja vanhempana Virran iki-vihreillä jo vuosia yleisöä hurmannut Hannu Lehtonen, joka niinikään on Tangomarkkinoilla saavuttanut prinssin tittelin. Virran elämän tarinaa esityksessä kuljettaa näyttelijä/laulaja Susanna Haavisto ja musiikista vastaa Juha Tikan kvintetti.

– Tämä on tilaisuus, jota olen odottanut, unelmieni täyttymys, kertoo Amadeus, jota usein on verrattu nuoreen Olaviin.

– Lähdin aikoinaan Tangomarkkinoille juuri Virran ja hänen tangojensa innoittamana. Kuulin vasta niihin aikoihin ensimmäistä kertaa hänen tangotulkintoja, mutta tunne oli todella voimakas. Olavi Virta on opettanut minulle paljon ja hän on minulle todellinen inspiraation lähde. Se, että minua verrataan häneen ei ole oikein. Se on vääristävää. Minä olen Amadeus. Olavi on mestari. Olavi on ainoa tangon kuningas, sanoo Amadeus nöyränä.

Laulaja – Olavi Virta -näytöksen kantaesitys nähdään Helsinki Pavi Estradilla 2.8.2014 ja näytökset jatkuvat Pavilla elo-syyskuussa ja sen jälkeen Someron Esakalliolla ja Kotkan Kulttuuritalo Kyminsuussa. Myöhemmin syksyllä esitys kiertää konserttisaleja ympäri Suomen.

Olavi Virran syntymästä tulee siis kuluneeksi pian sata vuotta. Olavi ”Ola” Virta oli monen mielestä Suomen kautta aikojen paras laulaja. Hän oli myös Suomen eniten levyttänyt artisti. Hän levytti vuosina 1938-1966 huikeat 601 laulua, joista tangoja 136. Virta myös sävelsi ja sanoitti lauluja itse. Monista Virran tulkitsemista kappaleista on tullut iskelmämusiikin klassikoita. Olavi Virta on legenda.

Laulaja – Olavi Virta -esitykset

Vantaa Estradi Pavi
La 2.8 (Kanta-esitys) / la 23.8 / to 4.9 / to 11.9 / la 13.9 / la 27.9.
Esitykset klo 19.00

Somero Esakallio
Su 3.8. klo 19.00

Turku Uittamo
la 6.9. klo 15.00

Kotka Kulttuuritalo Kyminsuu,
Su 14.9 / su 28.9 / su 5.10 / su 19.10. klo 15.00

Lahti Sibeliustalo
su 26.10. klo 16.00

Hämeenlinna Verkatehdas
su 2.11. klo 16.00

Lisää konsertteja tulossa. Lisätietoa / lipunmyyntitiedot:
www.olavivirta100vuotta.fi

Katso kuvia:
www.magnumlive.fi/kuvapankki/galleria/kuvapankki/olavi-virta-musiikkinaytos

lehtonen_haavisto_lundberg_olavivirta14

Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Liity MagnumLiven postituslistalle! Tilaa uutiskirje ›