flag-en home-ru flag-se

flag-en home-ru flag-se

MagnumLive

Tanssiorkesteri Ippe Mansikka

Tanssiorkesteri Ippe Mansikka

Tanssiorkesteri Ippe Mansikka soittaa sitä kunnon, vanhanajan tanssimusiikkia. Yhtyeen keulahahmon ja solistin Ippe Mansikan lisäksi orkesterin helminä loistavat kaksi naismuusikkoa, haitaristi Heli Latva-Kiskola ja kosketinsoittaja Elisa Vuorenmaa ja vielä kun mukaan lisätään toinen kosketinsoittaja Hannu Vuorenmaa ja rumpali Juha Haapanen, on paketti valmis.

Yhtye on ehtinyt jo levyttää kaksi Tanssiorkesteri Ippe Mansikka -pitkäsoittoa (vol 1 ja vol 2.).

Ippe Mansikka kertoo yhtyeen taustasta hauskasti omin sanoin näin:

Opettelin nuijapoikana soitteleen Mikkosen Arwo -vainaan kanssa ja olin viimoisen päälle rokkimies pitkään. Välillä kyllä soittelin humppaakin erilaisissa kokoonpanoissa mutta enemmin harrastuspohjalta. Pari kolme vuotta sitten sain kunnon kipinän lähteä vielä soittelemaan ja kokosin porukan, jossa oli hyviä soittajia. Ja nättejä tyttöjäkin. Tuli suuri älyväläys ruveta soittamaan vanhaa tanssimusiikkia, tyylillä ”raapaista-metsäkukkia-juurineen”. Ja yllätys, yllätys: se alkoi heti tuolla tanssipaikoilla kiinnostamaan. Kun sitten tutustuin Elisaan, Heliin ja Hannuun, kaikki loksahti hienosti kohdalleen. Henkilökemiat alkoi heti alusta asti pelaamaan ja nyt tehdään keikkaa tällä kokoonpanolla. Mukana on siis myös vanha tuttuni Juha rummuissa.

– Keikkapaikoilla saatu palaute on antanut kaikille roimasti hyvää sykettä ja itseluottamusta – ja uskoa, että on jotain on tehty oikein. Kiva tehdä tätä hyvällä iloisella ilmeellä. Toivottavasti tulevaisuudessa tehdään paljon hyviä keikkoja – ainakin kaikki ollaan hyvissä säpinöissä tulevaisuutta ajatellen. Uskon, että meidän vahvuus on juuri siinä, ettei olla ihan samanlaisia kuin muut. Meillä on oma tyyli!

Tanssiorkesteri Ippe Mansikka on valittu Vuoden 2014 Tanssittajatulokkaaksi.

Pyydä Tarjous

KUUNTELE

Tanssiorkesteri Ippe Mansikka – Suomussalmen Sanni
Lähetä palautetta, terveisiä, toivomuksia

Ajankohtaista

Kokoonpano

Ilkka Mansikka, laulu
Elisa Vuorenmaa, koskettimet, laulu
Hannu Vuorenmaa, koskettimet, laulu
Heli Latva-Kiskola, haitaristi
Juha Haapanen, rummut

Julkaisut
Tanssiorkesteri Ippe Mansikka (vol. 2), CD (2015)
Tanssiorkesteri Ippe Mansikka, CD (2013)
Sinkkumies, CDS (2013)

Keikat

twiitti

Liity MagnumLive postituslistalle! Tilaa uutiskirje ›

Lataa MagnumLive-mobiilisovellus! iPhone/iPad Android