FI / EN

Amadeus Lundberg

Seuraavat keikat

Esittely

Lahjakas laulaja Amadeus Lundberg hurmaa yleisöään persoonallisella laulutyylillään ja karismaattisella olemuksellaan. Amadeus on näyttänyt kykynsä myös suurien estradien parrasvaloissa.

Amadeus  tuli suuren yleisön tietoisuuteen voitettuaan Tangokuninkuuden vuonna 2009. Hän valloitti tuolloin koko Suomen kansan sydämet laululla Onnemme kyyneleet.

Vuoden 2010 alussa Amadeus oli mukana Suomen Euroviisu-finaalissa. Samaan aikaan julkaistiin myös hänen ensimmäinen albuminsa Amadeus. Sen jälkeen on julkaistu albumit Vain rakkausPuhu minulle rakkaudesta ja Poika varjoisalta kujalta ja Pyyhi tuuli kyyneleet.

Tanssilava- ja ravintolaesiintymisten ohella Amadeus on konsertoinut vuosien saatossa monissa eri konserteissa ja kiertueilla. Amadeusta on usein verrattu niin yleisön kuin musiikkipiirien toimesta nuoreksi Olavi Virraksi.

Amadeus keikkailee konserteissa ja tanssilavoilla sekä monenlaisissa yritystilaisuuksissa.

Lue lisää

Lisätiedot

Juha Grigori Amadeus Lundberg (s. 29. maaliskuuta 1989 Helsinki), tunnetaan taiteilijanimellä Amadeus, on yksi Suomen eniten keikkaileva konserttiartisti.

Amadeus tuli Suomen kansan tietoisuuteen, kun hänet valittiin 20-vuotiaana Suomen suosituimpien laulukilpailujen finaalissa Seinäjoella Tangokuninkaaksi vuonna 2009. Suosio oli koko kilpailun voittajien historian suurimpia esiintymispaikoilla sekä julkisuudessa, ja Amadeus sai tästä vahvan alun jo kymmenen vuotta kestäneelle laulajan uralleen.

Lundberg sai opastusta laulamisessa Wagner-tenorilta, maailman uraakin tehneeltä oopperalaulajalta ja muusikolta, Jyrki Niskaselta, joka huomasi heti Amadeuksen poikkeuksellisen potentiaalin lauluteknisesti ja tulkitsijana.

Amadeus on esiintynyt lukuisissa konserteissa ympäri Suomea, eri kokoonpanoissa. Lundberg on julkaissut virallisesti viisi albumia, joista Vain rakkaus -albumi oli myydyimpien kärjessä monta viikkoa, ja yhtenä viikkona Suomen myydyin albumi. Levy ylitti myös kultarajan.

Hän on esiintynyt myös satunnaisesti ulkomailla eri tilaisuuksissa, mm. New Yorkissa Roosevelt -hotellin gaalassa, Göteborgin mustalaismusiikin tapahtumassa, Hampurin tangofestivaaleillasekä Ruotsin Malmössä kahdessa eri tapahtumassa. Vanha suomalainen musiikki on istunut hänelle äänellisesti, ja Amadeus onkin tulkinnut paljon mm. suomalaisen legendaarisen laulajan Olavi Virran musiikkia. 

Amadeus ei kuitenkaan halua lokeroida itseään, vaan rakastaa laulamista itsessään, ja musiikkia ilman tyylilajillisia rajoitteita, ja onkin saanut esiintyä monissa erilaisissa teemakonserteissa, ja esittää musiikkia monilla eri kielillä.

Musiikkipainotteinen peruskoulu, Kansallisoopperan lapsikuoro ja kuuden vuoden viulunsoiton opiskelu lapsena musiikkikoulussa avasivat elämän mittaisen suhteen myös kitaran soittoon. Amadeus on tuottanut musiikkia jo 13 vuotiaana.

 Mustalaismusiikki ja maailmanmusiikki ovat Amadeukselle inspiraation lähde säveltäjänä ja sanoittajana, ja 2018 heinäkuussa julkaistulla albumilla kuullaan vaikutteita myös mustalaismusiikista. Kuuluisan suomalaisen mustalaismusiikin pioneeri yhtyeen Hortto Kaalonperustajat ovat Amadeuksen isä ja setä (Taisto Lundberg, Feija Åkerlund). Romanitaustainen Hortto Kaalo -ryhmässä uransa aloittanut, ja soolouralle siirtynyt, pitkän ja näyttävän uran tehneen Anneli Sarin suhde Amadeukseen on myös suora sukulaissuhde. Anneli Sari on Amadeuksen täti. Sari tuotti kansainvälisen ja mittavan konsertti kiertueen, Taivaan portit, jossa Amadeus oli yksi pääosan näyttelijä ja laulaja. Konsertin ohjauksesta ja käsikirjoituksesta vastasi pariisilais-argentiinalainen ohjaaja Oscar Sisto.

Nykyään Amadeus konsertoi keskimäärin sadan konsertin vuositahtia, opiskelee ja kehittyy edelleen laulajana ja artistina, sekä haaveilee elämän pituisesta ja värikkäästä urasta artistina.


Discografia

(HUOM! Singleistä ei kaikkia julkaisuja)

2018, Pyyhi tuuli kyyneleet, CD (julk 13.7.)
2018 – Saat mun rummut soimaan, cds
2018 – Miksi ovet ei aukene meille, cds
2018 – Minä rakastan, cds
2017 – Gipsy-sirkus, cds
2016, Poika varjoiselta kujalta, CD
2016, Poika varjoiselta kujalta, CDS
2016, Lasten kauneimmat hengelliset laulut, CD (kokoelma)
2015, Puhu minulle rakkaudesta, CD 2015 (julk. 4.9.2015)
2015, Estrelle, 2015 radiosingle
2015, Puhu minulle rakkaudesta, CDS
2014, Vain rakkaus, CD, yhdessä Riku Niemi Orchestara (Kultalevy 2014)
2014, Vain rakkaus, CDS
2013, Ystävän Risti – Ilkka Vainio & Matkakumppani, kokoelmaCD
2012, Rauhallista joulua, CD
2012, Amado Mio, CDS (Riku Niemi Orchestran kanssa)
2011, Amadeus Live, Valon airueet, CD (omakust.)
2010, Amadeus, CD
2009, Onnemme kyyneleet – Tangomarkkinat 25 v. juhlalevy, kokoelmaCD
2009, Anastacia, CDS, (Euroviisu-kappale)
2009, Matador, CDS
2009, Tangomarkkinat 22, kokoelma-CD


Levyistä

Jukka Kuoppamäen Amadeukselle tekemä kappale Vain rakkaus ennakoi uutta albumia, joka julkaistiin kesällä 2014. Pitkäsoitto sai nimekseen juuri kyseisen kappaleen. Amadeus Lundbergin & Riku Niemi Orchestran Vain rakkaus -albumi nousi upeasti ykköseksi Suomen Viralliselle Myydyimmät Albumit -listalla. Levy nousi listalle parhaimman kahdenkymmenen joukkoon jo heinäkuussa heti ilmestyttyään, kärkkyi paalupaikkaa muutaman viikon ajan kärkikolmikossa ja nousi lopulta ykköseksi.

Odotettu toinen studioalbumi Vain rakkaus tehtiin yhteistyössä Suomen parhaan orkesteri Riku Niemi Orchestran kanssa. Riku Niemi toimi levyllä tuottajana ja teki hienoa jälkeä myös sovituspuolella. Levyllä on mukana peräti seitsemän mestari Olavi Virran levyttämää kappaletta. Tangoja levyllä on kahdeksan. Nostalgiakappale Besame Mucho on saanut Riku Niemen käsissä uudet suomenkieliset sanat. Levyltä jälkilohkaistiin radiosinglenä kappale Amor, amor, amor. Marraskuussa 2014 Vain rakkaus palkittiin kultalevyllä.

Amadeus Lundberg julkaisi uuden albumin syksyllä 2015. Puhu minulle rakkaudesta -albumissa Amadeuksen rinnalla soittaa Riku Niemi Orchestra. Albumille, jossa on jotain vanhaa, jotain uutta ja kenties jotain sinistä, on haettu vanhan ajan tyylillä tehtyjä kappaleita. Levyllä on laadukasta viihdemusiikkia, jossa on häivähdys nostalgista tunnelmaa sekä suuria orkestraatioita, jossa soivat mm. upeat viulusessiot. Levyllä on kolmetoista upeaa kappaletta, osin mm. Olavi Virran esittämää tuotantoa. Uusia kappaleita levyltä löytyy muutama. Nimikkokappale Puhu minulle rakkaudesta julkaistiin kesän alussa ennakkosinglenä (kuuntele Youtubessa) ja sen on säveltänyt ja sanoittanut Jukka Kuoppamäki. Levyn uutuuskappaleisiin kuuluu myös Riku Niemen säveltämä ja sanoittama Hän on mulle kaunein. Levyltä nostettakoot vielä esiin vaikkapa Pohjolan yö, jonka on säveltänyt George de Godzinsky ja Laulu tummalle tytölleni, joka on Pertti Viherluodon säveltämä. Lue lisää.

Kesäksi 2016 julkaistiin uusi albumi: Poika varjoiselta kujalta. Se jatkoi Amadeuksen aiempien menestyslevyjen sarjaa. Uudella levyllään Amadeus tulkitsee pääasiassa alkuperältään italialaisia klassikkokappaleita itselleen ominaisella tyylillä, vahvasti tulkiten unohtamatta herkkyyttä. Albumin tuottajana on toiminut Mika Toivanen ja levyn taustat on tehty tinkimättömällä tyylillä ja Toivasen suuren studio-orkesterin tuotantona.

Uusi albumi Pyyhi tuuli kyyneleet julkaistiin heinäkuussa 2018. Levyllä on ennätysmäärä Amadeuksen omia sävellyksiä ja sanoituksia, peräti kuudessa kappaleessa Amadeuksen kädenjälki. Niistä on ennakkosingleinä kuultu mm. Amadeuksen säveltämät ja sanoittamat Saat mun rummut soimaan ja Gipsy-sirkus. Levyllä on myös muutama cover ja kappaleissa kuuluu myös vaikutteita tummista musiikin väreistä.

Erikoisohjelmat

Konserteista

Tanssilava- ja ravintolaesiintymisten ohella Amadeus on konsertoinut vuosien saatossa monissa eri konserteissa, mm. Valon airueet -kiertue ja Sielu soi -konsertit, sekä Sinitaivas-konserttikiertueet. Vuonna 2010 Amadeus oli mukana mm. tätinsä Anneli Sarin kanssa yhteisessä musiikkinäytelmäteoksessa Taivaan Portit, joka kiersi lukuisilla paikkakunnilla. Amadeus on ollut mukana myös Kari Tapio -muistokonserttikiertueella.

Amadeusta on usein verrattu niin yleisön kuin musiikkipiirien toimesta nuoreksi Olavi Virraksi. Kesällä 2014 Amadeuksen pitkäaikainen haave toteutui ja hänet nähtiin Laulaja – Olavi Virta – musiikkinäytöksissä legendan musiikkia esittämässä. Musiikkiesitys kiersi syksyllä ympäri Suomen ja näytökset olivat yleisömenestyksiä – monet niistä loppuunmyytyjä.

Amadeus on ollut mukana myös uudessa Susanna Haaviston käsikirjoittamassa ja ohjaamassa Muuttuvat laulut – Georg Ots -konserttituotannossa. Esitys kuuluu Haaviston menestyksekkääseen nostalgiasarjaan, josta on tähän mennessä nähty Suomi-filmin sävelin sekä Laulaja Olavi Virta -tuotannot.

Muita kiertueita ovat mm. Idän ja Lännen tiet – Olavi Virta & Laila Kinnunen -konsertit, jonka toisena tähtenä loistaa Milana Misic, sekä sen jatko-osa Sinun silmiesi tähden.  Amadeus on nähty myös Siks oon mä suruinen – suomalaisen tangon tarina -konserttikiertueella.

Kokoonpano

Videot

Kuvat

Mainonnan tekijä: Kuvia saa käyttää tapahtumien mainonnassa, jossa artistit esiintyvät.
Median edustaja: Kuvia saa käyttää hyvien tapojen mukaisesti lehden toimituksellisiin julkaisuihin, joissa artistia on haastateltu. Toivomme ilmoitusta käytöstä.
Pyydä copyrightia muihin käyttötarkoituksiin. Kuvaajan nimen puuttuessa käytä ”MagnumLive kuvapankki”.